Spremno dočekuje optužnicu

Izvor: Glas javnosti, 20.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremno dočekuje optužnicu

Savetnik Radovana Karadžića, advokat Svetozar Vujačić potvrdio je juče za Glas da bivši predsednik Republike Srpske spremno dočekuje optužnicu koja će haško tužilaštvo najverovatnije podići u ponedeljak ili u petak, i najodlučnije odbacio sve navode da Karadžić troši dane u haškoj zatvorskoj ćeliji tako što tihuje, umesto da priprema svoju i odbranu Republike Srpske.

- Nemaju veze sa istinom priče da Karadžić ne radi na svojoj odbrani. To je van svake pameti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Radimo ozbiljno, on se intenzivno priprema za proces koji mu predstoji. Te priče da čita beletristiku, svira gitaru i tihuje nemaju veze ni sa istinom, ni sa kontekstom u koji je to neko stavio. Ne možete ni od jednog čoveka, pa ni od Radovana Karadžića očekivati da radi baš svih 24 sati dnevno. On naporno radi na svojoj odbrani. A nekad mora i da se odmori. Čita knjige, jer ga to odmara, a ne na uštrb odbrane - kategoričan je bio Vujačić.

On je istakao da sa Karadžićem kontaktira svakodnevno, putem telefona, a da je drugi savetnik, advokat Goran Petronijević, upravo bio u Hagu da bi sa Karadžićem radio na završnici koncepta.

Kada je reč o spekulacijama ko bi mogao biti u savetničkom timu, gde su se kao predlozi navodila i neka zvučna strana imena, kao što je američki advokat Alan Deršovic, Vujačić otkriva da će zasada tim biti „dvojac“.

- Samo smo ja i Goran Petronijević savetnici, zasada. Ali, pošto će nam biti potrebno da pokrijemo i Pale, moguće da će se uključiti i jedan advokat odande. S tim da još ne znamo ko će to biti - kazao je Vujačić.

Kako je za Glas objasnio advokat Toma Fila, Karadžićeva odbrana ima dva sedišta. Jedno u Beogradu, gde se prikupljaju informacije, svedoci, i drugo što je potrebno iz zemlje, a drugi u Hagu, gde „kejs menadžer“ vodi proces. Beogradski tim, kako nam je juče potvrđeno, „punom parom“ prikuplja podatke, ali niko od članova te ekipe neće u javnosti govoriti o procesu. Procenili su, kako nam je objašnjeno, da bi njihovo „javno istupanje pre početka procesa moglo biti štetno“.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.