Špigel: Karadžić igra poker

Izvor: Politika, 07.Jun.2010, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špigel: Karadžić igra poker

BON – Nemačka vlada će morati da preda Haškom tribunalu dokumenta za koja bivši lider bosanskih Srba, haški optuženik Radovan Karadžić smatra da će dokazati da je Zapad radio na raspadu Jugoslavije, piše danas nemački list „Špigel” u tekstu pod naslovom „Karadžić igra poker”.

Karadžić traži da nemačka vlada Tribunalu preda osam kategorija dokumenata, navodi „Špigel”, precizirajući da je reč o izveštajima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << memorandumima, prepisci i izveštajima nemačke obaveštajne službe o isporukama oružja u BiH, pre svega u Srebrenicu 1995. godine, preneo je radio Dojče vele.

„Traženi papiri trebalo bi da dokažu da rat u Bosni od 1992. do 1995. ni u kom slucaju nije inicirao Karadžić kako bi oterao tamošnje muslimane, već da je Zapad radio na raspadu Jugoslavije”, izvestio je dnevnik.

„Tako Berlin treba da preda sva dokumenta o susretu predstavnika nemačke vlade s vođama bosanskih Srba, muslimana i Hrvata, kao i papire o nemačkim isporukama oružja Bosni i delovanju nemačke obaveštajne službe BND u regionu”, piše u članku.

Podsećajući da su slična dokumenta tražena i od Francuske, Hrvatske i Irana, „Špigel” ocenjuje da Karadžić, koji tvrdi da su muslimani iz Srebrenice naoružavani, pokušava da dobije na vremenu kako bi presuda bila izrečena što kasnije.

Tanjug

[objavljeno: 07/06/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.