Šljivančanin sleteo u Beograd

Izvor: B92, 07.Jul.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šljivančanin sleteo u Beograd

Beograd -- Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin pušten je na slobodu nakon što je odslužio dve trećine zatvorske kazne u Hagu. Trenutno je u svom stanu na Banovom brdu.

Šljivančanin je stigao u Beograd redovnim letom iz Haga, i sada je u stanu na Banovom brdu, odakle je pre 8 godina odveden u Hag.

Tribunal je Šljivančanina najpre osudio na 17 godina zatvora, da bi kasnije preinačio tu odluku na 10 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazne.

Član takozvane vukovarske trojke najpre je bio osuđen na pet godina zatvora zbog pomaganja u zločinima počinjenim nad hrvatskim zarobljenicima na Ovčari kod Vukovara 1991.

Prošle godine je, prvi put u istoriji Tribunala, jedna pravosnažna presuda preinačena jer je Žalbeno veće Haškog suda Šljivančaninu izreklo kaznu od 10 godina zatvora.

Šljivančanin je uhapšen i izručen Haškom tribunalu u leto 2003. godine. Odslužio je gotovo osam godina, pošto je u kaznu uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.