Skup podrške hrvatskim ratnim generalima

Izvor: S media, 08.Apr.2011, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup podrške hrvatskim ratnim generalima

U Pakoštanima kod Zadra večeras su održani molitva i skup podrške hrvatskim generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku, kojima će 15. aprila Haški sud izreći presude za ratne zločine u akciji Oluja i nakon nje.

Na skupu, koji je pred mesnom crkvom organizovalo udruženje "Stop progonu hrvatskih branilaca", okupilo se između 100 i 150 ljudi, uglavnom veterana.

Nekoliko govornika >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je nakon molitve optužilo aktuelnu vlast i kompletnu političku garnituru za izdaju i uporedilo sudbinu Gotovine sa Hristovim mučeništvom.

Nošeni su transparenti podrške Gotovini, ali i oni na kojima su se zbog izdaje prozivali skoro svi političari, od premijerke Jadranke Kosor i predsednika Ive Josipovića, preko bivšeg premijera Ive Sanadera i bivšeg predsednika Stjepana Mesića do potpredsednika Sabora Vladimira Šeksa i javnog tužioca Mladena Bajića. Prozvan je i pokojni šef Socijaldemokratske partije i premijer Ivica Račan.

Mrkonjić: Svi kasne, samo ja kriv

Hrvatska traži Vučurevića!

Voz iskočio iz šina, poginuo mašinovođa

Učesnici skupa su kao mučenike označili i ratne zločince Branimira Glavaša, Mirka Norca i Darija Kordića, kao i Tomislava Merčepa, koji je kao ratni pomoćnik ministra unutrašnjih poslova optužen za likvidacije Srba u Zagrebu, Kutini i zapadnoj Slavoniji.

Hrvatski biskupi danas su pozvali na molitve za hrvatske generale u Hagu i za domovinu, tražeći da vernici idu u crkve i da stavljaju sveće u prozore, što podseća na početak 90-tih, kad se pratilo ko ne stavlja sveću i nakon toga su ti ljudi označavani kao sumnjivi i maltretirani.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

SKUP PODRŠKE ANTI GOTOVINI I GENERALIMA

Izvor: Kurir, 09.Apr.2011, 01:42

ZAGREB - U Pakoštanima kod Zadra u petak veče su održani molitva i skup podrške hrvatskim generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku, kojima će 15. aprila Haški sud izreći presude za ratne zločine u akciji Oluja i posle nje...Na skupu, koji je pred mesnom crkvom organizovalo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.