Izvor: B92, 13.Dec.2011, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simatović privremeno na slobodi

Hag -- Pretresno veće Haškog tribunala prihvatilo je zahtev da bivši pomoćnik načelnika DB Franko Simatović bude privremeno na slobodi od 16. decembra do 5. januara.

U tom periodu je zimska pauza u radu suda.

Prema saopštenju Tribunala, država Srbija mora da obnovi svoje garancije koje se odnose na Simatovića do 16. decembra i obezbedi poštovanje striktnih pravila Tribunala za puštanje na privremenu slobodu optuženih lica.

Prema tim pravilima, optuženi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će u Beogradu boraviti pod strogim merama nadzora za koji su nadležne vlasti Srbije i moraće da se svakog dana javlja u policijsku stanicu. Striktno mu je zabranjen kontakt sa medijima ili sa bilo kim, osim advokatom odbrane.

Franko Simatović i Jovica Stanišić se terete za zločine koje su od 1991. do 1995. godine počinile policijske i paravojne jedinice pod njihovom kontrolom u sklopu ostvarenja cilja udruženog zločinačkog poduhvata – etničkog čišćenja velikih delova Hrvatske i BiH.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.