Selaković: Hag je bahat, ulažemo protest!

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Hag je bahat, ulažemo protest!

Ministar pravde Nikola Selaković kaže da će Srbija uputiti protestnu notu Haškom tribunalu zbog ponašanja pretresnog veća prema predstavniku Srbije na ročištu povodom zahteva za hapšenje troje radikala.

- Tribunal se prema predstavniku Srbije ponašao bahato i osiono i to je još jedna velika sramota za Haški tribunal - rekao je Selaković.

Ministar je na konferenciji za novinare poručio da će Srbija nastaviti saradnju sa Hagom, ali u skladu sa državnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i nacionalnim interesima.

On je novinarima pokazao odluku Vlade od 8. oktobra 2015. kojom se traži da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu.

- Nije se čuo glas Srbije i čovek je umro. Vlada Srbije insistira da se njen glas čuje - poručio je Selaković.

Ranije danas, Haški tribunal je pozvao vlasti Srbije da bez odlaganja uhapse i u Hag izruče troje članova Srpske radikalne stranke koji su optuženi za nepoštovanje tog suda.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.