SELAKOVIĆ: Haške presude ne mogu da poremete regionalne odnose

Izvor: Press, 29.Nov.2017, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SELAKOVIĆ: Haške presude ne mogu da poremete regionalne odnose

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković ocenio je večeras da presude Haškog tribunala ne mogu poremetiti regionalne odnose, napominjući da različiti stavovi o pojedinim pitanjima ne smeju biti jači od želje da se živi u miru i stabilnosti.
Foto Dragana Udovičić
Selaković je u emisiji "Upitnik" na RTS rekao da iz ugla Srbije ne vidi nijedan razlog zašto ne bi došlo do posete >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tročlanog Predsedništva Bosne i Hercegovine Srbiji.
Pokazali smo dosadašnjim stavom i politikom da je Srbija okrenuta miru, stabilnosti, saradnji u regionu i prevazilaženju problema iz prošlosti, rekao je Selaković.
Govoreći o radu Haškog tribunala, on je istakao da je Srbija za vreme Aleksandra Vučića uspela da promeni odnos prema tom sudu i da mu od 2012. godine nije ozručen nijedan Srbin.
Milošević ga je možda imao na početku, ali kasnije sve manje, do razlaza 1993. godine, rekao je Šainović, koji navodi da su svi bili svesni mogućih optužnica Tribunala protiv Miloševića. Šainović je rekao da bi želeo da vidi međunarodnu pravdu koja će napraviti iskorak i sanirati nepravdu Haškog tribunala, jer za zločine nad Srbima na Kosovu niko nije osuđen.
 
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.