Radeta: Suđenje za Srebrenicu montiran postupak

Izvor: RTS, 21.Dec.2018, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radeta: Suđenje za Srebrenicu montiran postupak

Pred nastavak suđenja optuženima za ratni zločin u Kravicama kod Srebrenice, ispred Specijalnog suda u Beogradu ponovo su se okupili članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke kako bi dali podršku optuženima.
Vjerica Radeta iz SRS-a tim povodom je rekla da je suđenje za ratni zločin nad civilima u selu Kravica "montiran postupak" i da je optužnica neodrživa.

Primetila je da srpsko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravosuđe ne sme da kopira Haški tribunal, a to se, kako kaže, sada dešava.
Navodeći da se SRS zalaže da svaki zločin bude otkriven i zločinac kažnjen, Radeta je rekla da ne sme da se dozvoli da se srpski narod odjednom proglašava zločincima, jer to, ističe, nije tako.
Smatra i da država treba ozbiljnije da se pozabavi zaštitom svojih građana, posebno tvrdeći da je Hrvatska najavila spisak od 20.000 Srba koji se sumnjiče za ratne zločine.
Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Kravice kraj Srebrenice u julu 1995. optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.
Prema optužnici, oni su zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Muslimana (Bošnjaka).

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.