Izvor: Southeast European Times, 12.Nov.2010, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignute optužnice za novo suđenje Haradinaju u Hagu

12/11/2010

HAG, Holandija -- Tužioci Haškog tribunala za ratne zločine podigli su optužnicu protiv bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja zbog ubistva, mučenja i okrutnog postupanja prema Srbima, Romima i Albancima. Druga dva pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) -- Idriz Balaj i Lahi Brahimaj -- takođe se terete po šest tačaka, u vezi sa ratnim zločinima počinjenim u bazi OVK u oblasti Dečana, između 1. marta i 30. septembra 1998. godine. Tribunal >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << je u julu naložio delimično ponavljanje suđenja njima trojici. Prvobitno im je suđeno 2008, na osnovu optužbi za zločine nad Srbima ili njihovim saradnicima 1998 godine. Haradinaj i Balaj su oslobođeni optužbi, a Brahimaj je osuđen za mučenje i kažnjen sa šest godina zatvora. Njih trojica se sada nalaze u pritvorskoj jedinici u Hagu, gde čekaju novo suđenje sledeće godine. (Beta, Radio Slobodna Evropa - 11.11.2010)

Nastavak na Southeast European Times...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaju novo suđenje 2011.

Izvor: Blic, 12.Nov.2010

Haški tribunal podigao je novu optužnicu, na zahtev Haškog tužilaštva, protiv Ramuša Haradinaja, bivšeg komandanta OVK. Haradinaju će se ponovo suditi za ubistva, mučenje i okrutno postupanje prema Srbima, Romima i Albancima u okolini Dečana 1998. Haškom tužilaštvu u ovom predmetu asistiralo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.