Počasna plaketa pokrajinskom ombudsmanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2021, 23:18

Počasna plaketa pokrajinskom ombudsmanu

Svečano večeras u Skupštini Vojvodine profesoru doktoru Zoranu Pavloviću, pokrajinskom ombudsmanu, Internacionalna policijska asocijacija regija, dodelila je počasnu plaketu, za njegov izuzetan doprinos radu te organizacije i unapređenju ljudskih prava.

Profesor dr Zoran Pavlović, pokrajinski ombudsman tokom svoje akademske karijere, objavio je više od pedeset naučnih i stručnih radova iz oblasti međunarodnog krivičnog, međunarodnog privatnog i međunarodnog javnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prava. Član je Haške akademije za međunarodno pravo.

Njegova stručnost, rezultirala je velikim doprinosom u radu Internacionalne policijske organizacije, koja ga je i nagradila za oblast unapređenja ljudskih prava.

Internacionalna policijska asocijacija je strukovna organizacija policajaca, formirana 1950. godine, i okuplja preko 600.000 članova u 67 država sveta.

"Ona je jedina međunarodna strukovna organizacija policajaca, kako aktivnih tako i penzionisanih bez obzira na funkciju, rang, religiju, pol, nacionalnost, rasu i dr. Otvorena je za policajce svih država, za jednostavne i neograničene odnose između policajaca i za uspostavljanje mogućnosti međusobne izmene strukovnih iskustava", rekao je Milorad Petković, generalni sekretar IPA Srbije.

IPA Srbija na sednici međunarodnog Izvršnog odbora proglašena za najbolju u svetu, gde su uzete u obzir sve aktivnosti koje sprovodi, bilateralni sporazumi o saradnji koje je naša zemlja potpisala sa većinom Sekcija IPA-e iz država članica. Ipa doprinosi inegracijama srbije u mnogobrojne svetske institucije i podizanju ugleda naše policije u Svetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.