Plavšićeva svedok protiv Karadžiča?

Izvor: B92, 07.Dec.2010, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plavšićeva svedok protiv Karadžiča?

Hag -- Biljana Plavišić je na spisku "rezervnih" svedoka Haškog tužilaštva u procesu protiv Radovana Karadža.

Tužilaštvo Haškog tribunala saopštilo je da namerava da odustane od 12 svedoka na suđenju Karadžiću i predočilo je spisak 10 drugih, među kojima je Plavšićeva.

Tužilaštvo je navelo da bi povlačenjem 12 svedoka bio skraćen postupak, saopšteno je danas iz Haškog suda.

Plavšićeva, koja je odslužila 11 godina kazne zatvora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle suđenja u Haškom sudu, bila je predsednica Republike Srpske posle Karadžića.

Među rezervnim svedocima je i portugalski diplomata Žoze Kutiljero, zatim Elvir Jahić, Suada Hadžović, Vitomir Žepinić, Morten Torkildsen, Bilal Hasanović, Muharem Mujanović i dva zaštićena svedoka.

U cilju skraćenja postupka, optužba je odustala od pet zaštićenih svedoka kao i od svedočenja bivšeg mirovnog pregovarača u BiH lorda Dejvida Ovena, Mirsada Tokače, Ronalda Ajmersa (Eimers), Vahida Karavelića, Melika Maleševića, Jana de Koeijera i Miloša Mitrovića, navedeno je u saopštenju.

Karadžić je optužen za genocid i druge ratne zločine u BiH tokom oružanih sukoba 1992-95.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.