Nova optužnica protiv Haradinaja

Izvor: Glas javnosti, 13.Nov.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova optužnica protiv Haradinaja

HAG - Novom optužnicom Haškog tribunala, po kojoj će mu se ponovo suditi, bivšem komandantu OVK Ramušu Haradinaju stavljaju se na teret ubistva, mučenje i okrutno postupanje prema Srbima, Romima i Albancima u okolini Dečana 1998. godine.

Uz Haradinaja, za kršenje zakona i običaja ratovanja, u šest tačaka, optuženi su njemu potčinjeni Idriz Baljaj i Ljah Brahimaj.

Prema navodima optužnice, njih trojica bili su učesnici u udruženom zločinačkom poduhvatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << čiji je cilj bilo "zlostavljanje srpskih civila, kao i Albanaca i Roma koji su sarađivali sa srpskim snagama ili ih je OVK smatrala kolaboratorima, kao i onih koji nisu podržavali OVK".

Ponovno suđenje Haradinaju i saoptuženima u Hagu počeće 2011. godine, proizlazi iz nedavne rasprave o stanju u postupku.

Prvostepenom presudom, Haradinaj i drugooptuženi Baljaj bili su oslobođeni krivice za pomenute zločine.

Trećeoptuženi Brahimaj osuđen je na šest godina zatvora.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.