Nema potvrde da će Rođi i Perišiću suditi u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2009, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema potvrde da će "Rođi" i Perišiću suditi u Srbiji

BEOGRAD - Portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je danas da nema informacija da bi Haški tribunal mogao da ustupi srpskom pravosuđu postupke protiv bivšeg načelnika Resora javne bezbednosti Srbije Vlastimira Đorđevića i bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića.

U izjavi novinarima u pauzi konferencije "Nacionalna stragegija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reforme pravosuđa - šta predstoji", povodom pisanja pojedinih medija o mogućnosti da se ti predmeti ustupe srpskom pravosuđu, Vekarić je rekao da na sastanku u Hagu, 1. novembra, neće biti konkretne podele predmeta, već stvaranje kriterijuma po kojima će se predmeti deliti pravosuđu u regionu.

"Nakon toga ćemo videti šta možemo da dobijemo. Ni o jednom postupajućem predmetu nije bilo reči i očekujem da će se oni završiti pred Haškim tribunalom. Pre svega, Tužilaštvo za ratne zločine Srbije zanimaju ovi predmeti u istrazi", kazao je Vekarić.

On je ukazao i da je na nedavnoj konferenciji Evropske komisije i Haškog tribunala u Briselu jedan od zaključaka bio da se moraju stvoriti precizni kriterijumi po kojima će predmeti iz Haškog tribunala dolaziti u regionalno pravosuđe.

"Kada se stvaraju kriterijumi, to znači da će se tek napraviti pravila po kojima će ti predmeti dolaziti u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu ili u Hrvatsku", kazao je Vekarić.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.