Nastavak suđenja Karadžiću 31. maja

Izvor: B92, 29.Maj.2011, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja Karadžiću 31. maja

Hag -- Suđenje nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću biće nastavljeno utorak, 31. maja, posle dvoipomesečne pauze.

Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem svedoka tužilaštva Radomira Kezunović, koji je 1990. godine, bio predsednik Izvršnog odbora Skupštine opštine Ilidža.

Glavno ispitivanje će trajati jedan sat, a sudsko veće je ranije odlučilo da optuženi može unakrsno da ga ispituje tri sata. Odbrana je saopštila da to vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatra neadekvatnim i tražiće da se odobri duže unakrsno ispitivanje.

Na listi svedoka za narednu nedelju su još politički ekspert tužilaštva Patrik Tranor, za čije je unakrsno ispitivanje Karadžić tražio čak 40 sati, kao i nekadašnji predsednik Izvršnog odbora Srpske demokratske strane (SDS) Radomir Nešković, za čije ispitivanje je odbrana tražila deset sati.

Prekid suđenja od dva i po meseca Tribunal je odobrio odbrani radi upoznavanja sa potencijalno oslobađajućim materijalom koji je tužilaštvo obelodanilo sa zakašnjenjem.

Karadžić je optužen za genocid, zločin protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH od 1992. do 1995. godine.

Suđenje je počelo u oktobru 2009. godine, a od početka dokaznog postupka u aprilu 2010. saslušan je 71 svedok tužilaštva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUĐENJE KARADŽIĆU NASTAVLJA SE ISKAZOM SVEDOKA

Izvor: Kurir, 29.Maj.2011

HAG - Nastavak suđenja bivšem predsednku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, optuženom za genocid nad nesrbima tokom rata u BiH, na rasporedu je rada Haškog tribunala za iduću nedelju..HAG - Nastavak suđenja bivšem predsednku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, optuženom za genocid nad...

Nastavak na Kurir...

Nastavlja se suđenje Karadžiću

Izvor: Glas javnosti, 30.Maj.2011, 07:02

HAG - Nastavak suđenja bivšem predsednku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, optuženom za genocid nad nesrbima tokom rata u BiH, na rasporedu je rada Haškog tribunala za iduću nedelju...Proces Karadžiću biće nastavljen u utorak, 31. maja, iskazom svedoka optužbe Radomira Kezunovića. Suđenje...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.