Nacional: Špijun postao savetnik predsednice

Izvor: RTS, 20.Dec.2017, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacional: Špijun postao savetnik predsednice

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović promovisla je prošle sedmice novog savetnika za odbranu i nacionalnu bezbednost Vladu Galića. Nedeljnik "Nacional" piše da je reč o špijunu koji je opstruisao rad haškog tužilaštva.
Prema Nacionalu, Galić je učestvovao u prikrivanju, obezbeđivanju lažnih identiteta i finansiranju ratnih zločinaca u operativnoj akciji " >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hag" s ciljem da se zavara haaško tužilaštvo.
Zagrebački nedeljnik ocenjuje da je hrvatska predsednica izborom Galića, kako se navodi, povukla "verovatno dosad najkontroverzniji potez u svom predsedničkom mandatu".
"Oko njegovaog imenovanja pisalo se u medijima, Jutarnji i Večernji list najavljivali su ga kao ozbiljnog kandidata za preuzimanje te funkcije, ukratko su predstavili njegovu profesionalnu biografiju, prilično benevolentno i kratko upozorili na jedan ozbiljan skandal u kojem je učestvovao, ali je najmračniji deo njegovog špijunskog angažmana iz druge polovice devedesetih ostao nepoznat", navodi Nacional u najnovijem broju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SPORNO: Kitarović savetuje špijun, haški "znanac"

Izvor: Mondo, 20.Dec.2017

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ima kontroverznog novog savetnika za odbranu i nacionalnu bezbednost. Vlado Galića, špijun i čovek koji je "opstruisao rad haškog tužilaštva"...Foto: Youtube/PrintScreen..Prema nedeljnikku "Nacional", Galić je učestvovao u prikrivanju, obezbeđivanju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.