Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 30.Jan.2010, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na statusnoj konferenciji Karadžiću predstavnici sedam država

HAG - Sudsko veće Haškog tribunala uputiće poziv predstavnicima sedam država za učešće na statusnoj konferenciji u procesu protiv bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, koja je zakazana za 15. februar, saopšteno je iz Tribunala.

Oni će na statusnoj konferenciji dobiti mogućnost da se usmeno izjasne o tvrdnjama Karadžića da su njihove države, što posredno što neposredno, imale učešća u ratu u Bosni i Hercegovini.

Takođe će dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << priliku da obrazlože da li i iz kojih razloga određena dokumentacija ne bi trebalo da se obelodanjuje u javnosti tokom postupka iz razloga zaštite njihovih nacionalnih interesa.

Sudsko veće će pozive za statusnu konferenciju uputiti predstavnicima BiH, Hrvatske, Nemačke, Italije, Francuske, Holandije i Irana.

Karadžić je više od 30 država koje su učestvovale u mirovnim misijama u BiH optužio da su na različite načine pružale podršku muslimanskim snagama, počev od šverca oružja koje je bilo izričito zabranjeno odlukom Saveta bezbednosti o embargu na uvoz oružja u BiH.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.