NVO: Presuda Lukoviću teror nad pravdom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2011, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO: Presuda Lukoviću teror nad pravdom

NOVI SAD -

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina saopštila je danas da je "naknadna" presuda glavnom uredniku E-novina Petru Lukoviću, po tužbi nekadašnjeg urednika RTS Miodraga Popova, "nastavak terora nad zdravim razumom i pravdom u Srbiji".

Drakonska kazna zbog teksta u listu Reporter pod naslovom "Svi u Hag", objavljenog 2001. godine, jer je među ratnohuškače uvrstio Popova, koja obavezuje Lukovića da naredna 224 meseca daje dve trećine svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << plate, predstavlja ozbiljan udar na slobodu medija, ocenjuje Koalicija.

Ta presuda, kako se dodaje, može da se meri sa presudama izricanim po "šešeljevskom zakonu o informisanju, koji je sprovodio sadašnji proevropski političar Aleksandar Vučić".

Građanska Vojvodina podseća da su van udara zakona ostale "vedete Miloševićevog režima Milovan Bojić, Leposava Milićević, Buba Morina, ali i Marko Milošević i vladika Pahomije, a nad Lukovićem i njegovim E-novinama sprovodi se pravosudna tortura".

Namera je se otupi kritička oštrica jednog od retkih medija koji se ne nalazi pod kontrolom istih onih moćnika, koji su i devedesetih harali Srbijom, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.