Mladićev sin izneo ŠOKANTNE TVRDNJE: Hag je KRIO OVE VAŽNE PODATKE o mom ocu!

Izvor: BKTV News, 22.Okt.2017, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladićev sin izneo ŠOKANTNE TVRDNJE: Hag je KRIO OVE VAŽNE PODATKE o mom ocu!

Sve vreme smo sumnjali u ovo, ali sada tek imao dokaze, kaže sin generala Mladića.

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, tvrdi da je u poslednjih pet godina njegov otac imao više manjih moždanih udara, što je Tribunal u Hagu krio od njega, branilaca, porodice i javnosti.

To se tek sada otkrilo, pošto je tim odbrane konačno dobio medicinske snimke koje je godinama tražio od suda, a >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zbog raznih opstrukcija mu nisu ranije dostavljeni. Njih su sada analizirali srpski lekari i utvrdili Mladićevo teško zdravstveno stanje, pišu "Novosti".

Generalov sin kaže da su, na osnovu Mladićevih priča kako se oseća, sve vreme sumnjali na ovakav epilog, ali da za to nisu imali dokaze.

"Sve vreme tvrdimo da lažno prikazuju njegovo zdravstveno stanje. Sada je nesporno da je od 2012. pa do marta ove godine imao nekoliko moždanih udara", objašnjava Darko i dodaje:

"Jedan ozbiljan je imao u decembru, a snimali su mu glavu tek u martu, i na tom snimku se vidi da je preživeo moždani udar. Letos je imao još jedan, ali ne možemo da dokažemo, jer nam nisu davali snimke. Interesantno je da su svi Ratkovi snimci glave urađeni bez kontrasta što znači da je teže na njima uočiti bolest."

Darko navodi da su posledice tih moždanih udara iz meseca u mesec uočljivije i izraženije.

"Hronično ima visok krvni pritisak, i umesto da mu daju lekove za to, oni ga šalju na jogu. Izrazito se zamara, nekada spava i po 16 sati, a onda opet ima nesanice zbog bolova."

Darko kaže da su sada u Tribunalu započeli nove opstrukcije, jer ne dozvoljavaju braniocu Danu Ivetiću da ga poseti u ponedeljak.

"Njihovo obrazloženje je da ne može da ga vidi jer dovodi člana našeg pravnog tima a nije ga najavio deset dana unapred i nije objasnio zašto ga dovodi. Sad izmišljaju tehničke prepreke."

Inače, odbrane Ratka Mladića podnela je juče u Ministarstvu pravde zahtev za pomoć od Vlade Srbije.

"Treba da nam pomognu da se obezbedi sva Ratkova medicinska dokumentacija od marta do danas koju nam Hag na naše mnogobrojne zahteve ne da, te da se obezbedi poseta srpskih lekara", kaže za "Novosti" generalov branilac Branko Lukić.

Sudsko veće Haškog tribunala izreći će 22. novembra prvostepenu presudu generalu Mladiću povodom optužbi za ratne zločine počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine tokom 1992. do 1995. godine.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.