Mesić: Sve je moguće

Izvor: Blic, 04.Apr.2013, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić: Sve je moguće

Zagreb - Bivši predsednik Hrvatske i poslednji predsednik Predsedništva SFRJ Stjepan Mesić nije isključio mogućnost da Hrvatska u Haškom tribunalu bude optužena za agresora na BiH što bi, ujedno, bila nedvosmislena osuda politike Franje Tudjaman 90-tih prema toj državi.

Mesić je u intervjuu agenciji Anadolija rekao da je "sve moguće".

- 'Naime, Haški tribunal je doživljavao i kritike i odobravanja. Ne može se reći da politika velikih igrača nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imala odredjene uloge u funkcionisanju Haškog tribunala. Ali se on, ipak, pokazao korisnim jer je izvršio individualizaciju krivice, oslobodio je kolektivitete odgovornosti. Kakva će biti presuda, to ćemo videti - rekao je Mesić.

Povezane vesti: Nemački mediji o presudi Gotovini: Crni petak, poraz tribunala, fatalna odluka... Mesić pod zaštitom policije i tajne službe Josipović: Brionski transkript je autentičan, ali zločin je teško dokazati Pusićeva: Mesićeva obaveza je bila da dostavi transkripte
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mesić: Hrvatska bi u Hagu mogla da bude optužena za agresiju na BiH

Izvor: Blic, 04.Apr.2013

Zagreb - Bivši predsednik Hrvatske i poslednji predsednik Predsedništva SFRJ Stjepan Mesić nije isključio mogućnost da Hrvatska u Haškom tribunalu bude optužena za agresora na BiH što bi, ujedno, bila nedvosmislena osuda politike Franje Tuđmana 90-ih prema toj državi. ..Mesić je u intervjuu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.