Malo nam je Hag: Srbija sudi za zločine u Srebrenici

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2016, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo nam je Hag: Srbija sudi za zločine u Srebrenici

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu zakazalo je za 26. oktobar početak suđenja u procesu "Srebrenica" koji se vodi protiv osam bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske zbog optužbi za zločine nad civilima.

Suđenje je zakazano i za 27. oktobar, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

U utorak je održano pripremno ročište, koje je bilo zatvoreno za javnost, a na suđenju u oktobru optuženi će imati priliku da svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odbranuu celosti iznesu u prisustvu javnosti i medija.

Tužilaštvo za ratne zločine optužilo je okrivljene za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, a optužnicu u ovom slučaju zastupaju zamenici tužioca za ratne zločine Mioljub Vitorović i Bruno Vekarić.

Optužnica tereti Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Daševića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Oni su optuženi da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, takos sto su u hangaru "Kravice" 14. jula 1995. godine ubili više stotina muslimana.

Među žrtvama koje su ubijene u hangaru "Kravice" do sada je identifikovano više od 1.300 civila muslimanske nacionalnosti čiji su posmrtni ostaci pronađeni u masovnim grobnicama Glogova 1 i 2 i Ravnice, kao i u više sekundarnih grobnica.

            
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.