Lažne žrtve u Sarajevu i Srebrenici

Izvor: Glas javnosti, Beta, 03.Mar.2010, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažne žrtve u Sarajevu i Srebrenici

HAG - Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić nazvao je juče pred Haškim tribunalom "lažnim mitovima" i "lažnim žrtvama" optužbe o masovnim ubistvima nesrba u Sarajevu i Srebrenici 1992-95, negirajući svoju odgovornost.

Negirajući da je VRS nasumično granatirala civile u Sarajevu, Karadžić je rekao da su muslimanske snage iz mnogih civilnih objekata - poput škola, vrtića, muzeja - otvarale vatru na srpske položaje, pretvarajući ih time u legitimne vojne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ciljeve. Na mapi grada pokazao je više primera.

- Ako su pucali na nas, a mi uzvraćali, oni su to prikazivali kao neselektivno granatiranje grada...Nikad nije bilo namernog granatiranja, nikad - istakao je Karadžić.

Odgovornost za masovna stradanja civila u gradu Karadžić je prebacio na muslimanske vlasti, ponavljajući da su one namerno granatirale i pucale na sopstveno stanovništvo kako bi izazvale stranu intervenciju.

On je naglasio da je "uveren da na Markalama 1 i Markalama 2 možda čak i nije bilo civilnih žrtava i da su tela podmetnuta".

I dok se on lalovski bori da pokaze istinu o srpskim stradanjia, dotle "srpski" parlament izglasava "rezoluciju o Srebrenici".

A sta ocekivati od onih koji su ga predali Inkviziciji?

I Ljotic i Nedic su "spasavali" Srbiju, pa je sada i na ove red.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.