Kurir: Karadžić pod imenom Pera lečio i u Beču!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kurir": Karadžić pod imenom "Pera" lečio i u Beču!

BEČ - Pod imenom "Pera" najtraženiji haški optuženik Radovan Karadžić, prema pisanju sutrašnjeg izdanja bečkog dnevnika "Kurir", navodno je lečio pacijente i u Beču, glavnom gradu Austrije. Jedan bivši pacijent nadrilekara, čije je ime poznato redakciji "Kurira", a u tekstu se navodi kao Štefan Graf, tvrdi da je poznavao Karadžića, tj. Davida Dabića, koji je u Beču lečio pod imenom "Pera".

Graf se, prema "Kuriru" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vozio kolima kada je prošlog utorka čuo da je uhapšen Karadžić i pošto je oženjen Srpkinjom se zainteresovao za ovu vest i po dolasku kući upalio televizor.

"Skoro sam se šlogirao kada sam video slike Karadžića", rekao je Graf jer mu sedi, bivši predsednik RS, sa bradom nije bio nepoznat.

Graf je, prema tvrdnji prepoznao nadrilekara, koji je, kako je dodao, hrvatskim pasošem lečio i u Beču.

"Pera" je, između ostalih, lečio i Grafovu suprugu, i to u jednoj kući u 14. bečkom okrugu, u ulici Mercštrase (Marzstraše).

Grafovi roditelji i drugi rođaci, takođe tvrde da su prepoznali "Peru" u liku uhapšenog Karadžića.

"Pokušali smo godinama da dobijemo dete", rekla je supruga Grafa "Kuriru".

"Niti jedna metoda nije bila uspešna, i tako smo se uhvatili za poslednju slamku", dodala je ona rekavši da je jednog dana, sredinom 2006., dobila poziv od rođake koja živi u Beču.

"Ona mi je rekla da je u Beču jedan lekar koji se bavi alternativnom medicinom iz domovine", prepričala je žena.

"Pera" je radio u stanu jedne srpske porodice u Beču, gde je i stanovao tokom boravka u glavnom gradu Austrije.

"Pera mi je stavio ruke na stomak i pitao da li osećam toplotu. Ja sam odgovorila potvrdno iako ništa nisam osećala", kazala je ona.

Graf je, kako je kazao, skeptično gledao na metode alternativnog lečnika.

"Bio mi je simpatičan, ali ujedno i prepotentan. Nisam verovao u to lečenje i sve sam detaljno pratio. Pri tom mi je upalo u oči da njegove ruke nisu tako stare kakav mu je opšti izgled. Dobro se prisećam i njegove frizure sa crnom kikom na glavi. On je bio stalno obučen u crno i imao je dugi lanac sa krstom za vratom. On je delovao kao pravoslavni sveštenik", objasnio je Graf.

On navodi kako je bilo veoma upadljivo da ih Pera nikada nije pogledao u oči, već je stalno zurio u patos i malo je govorio.

Graf je kazao da se uvek govorilo na srpskom, i da je posle tretmana, "Pera" njegovoj supruzi prodao neke kapi za 25 evra.

"Kada je kasnije naručila drugu bočicu od nje je traženo 50 evra. Ja nisam bio spreman da to platim i tada se razljutio", prepričava Graf koji je u Beču navodno video Karadžića.

Pera, je po Grafu, neredovno dolazio u Beč i ostajao maksimalno po tri dana. Graf tvrdi da je "Pera", takođe, bio aktivan i u Italiji.

Grafovi su kontakt sa "Perom" prekinuli pre više od godinu dana, kada je žena, i bez nadrilekareve pomoći, zatrudnila.

"Tada se on javio ponovo kod nas i hteo je da priča sa mojom suprugom. Očigledno je hteo da naplati honorar za uspešno lečenje. Međutim ja sam tada prekinuo svaki kontakt sa Perom ", zaključio je Graf.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.