Konačno se oglasio Rama - šta kaže o ostavci HARADINAJA

Izvor: Mondo, 30.Jul.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno se oglasio Rama - šta kaže o ostavci HARADINAJA

Albanski premijer Edi Rama danas je prvi put prokomentarisao ostavku Ramuša Haradinaja na mestu predsednika vlade privremenih insitucija u Prištini i njegov odlazak na saslušanje u Hag.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hektor Pustina

On je konstatovao da to što je Haradinaj uradio najnormalnija stvar i da je taj potez političko i taktičko pitanje.

Kako prenosi prištinska Gazeta, Rama se ni danas o Haradinajevoj ostavci nije izjasnio " po svojoj volji", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << već na pitanje novinara, a u odgovoru se fokusirao,ocenjuje Gazeta, poput Tačija "na povezivanjem uloge takozvane OVK sa optužnicom Haradinaja".

"Što se tiče rata, Ramuš Haradinaj i Jakup Krasniki smatram pripadnicima oslobodilačkog rata, koji se ovim optužbama ne može poništiti niti oduzeti", rekao je Rama.

Haradinaj je pre 10 dana podneo neopozivu ostavku, a kao razlog je naveo odlazak na saslušanje u Specijalni sud, formiran s ciljem da istraži i procesuira zločine koje je tzv. OVK počinila nad Srbima i drugim nealbancima tokom poslednjih sukoba na Kosmetu.

Haradnaj  se u Hagu branio ćutanjem, a po povratku je čak zakazao i sednicu vlade iako je podneo ostavku. Sednica nije uspela jer se nisu složili članova Haradinajevog bivšeg kabineta.

Ramuš Haradinaj: Ja sam BIVŠI premijer Kosova, ALI...
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.