Karadžićeva krivica je njegova lična, a ne srpskog naroda: HAŠKI TUŽILAC POKUŠAO DA UTEŠI SRBE

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2019, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Karadžićeva krivica je njegova lična, a ne srpskog naroda": HAŠKI TUŽILAC POKUŠAO DA "UTEŠI" SRBE

U Međunarodnom sudu u Hagu izrečena je pravosnažna presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću

Haški tužilac Serž Bramerc izjavio je da će protivnici Suda tvrditi da je današnja presuda doživotnog zatvora za Radovana Karadžića presuda o krivici srpskog naroda, ali da to snažno odbija.

- Karadžićeva krivica je njegova lična, a ne krivica njegove zajednice - kazao je Bramerc.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
On smatra da bi odgovorni zvaničnici trebalo da promovišu prihvatanje činjenica koje su utvrđene na ovom suđenju kao osnove za pomirenje, te istakao da poricanje zločina i veličanje ratnih zločinaca ne bi trebalo biti tolerisano.

- Ovaj sud Ujedinjenih nacija ga je osudio za njegove zločine na kaznu doživotnog zatvora, čime je poslao značajnu poruku da pravda može nadvladati zlo. Danas su žrtve njegovih zločina konačno videle kako odgovara za ono što je učinio - rekao je Bramerc.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.