Karadžić traži odlaganje suđenja

Izvor: B92, 20.Apr.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić traži odlaganje suđenja

Hag -- Radovan Karadžić je tražio od Haškog tribunala da mu prekine suđenje do avgusta jer mu je tužilaštvo sa zakašnjenjem dostavilo oko 100.000 stranica dokumenata.

Po Karadžićevom predlogu, suđenje bi bilo nastavljeno tek u avgustu, posle redovne letnje pauze, ali odluka o ovome biće doneta naknadno.

Proces je u prekidu od 21. marta, ali je trebalo da se nastavi 23. maja.

Karadžić je tražio da se suđenje odloži za 8 nedelja uz obrazloženje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da mu je tužilaštvo tokom marta dostavilo još "23.457 stranica" potencijalno oslobađajućih dokumenata i ostatak su dokumenti svedoka odbrane.

Sudije su odobrile tu pauzu kako bi Karadžić, koji se brani sam, mogao da prouči veliki broj dokumenata koje mu je, uz zakašnjenje, obelodanilo tužilaštvo.

Rok tužilaštvu da Karadžiću dostavi sve dokumente koji bi mu mogli ići u korist istekao je 31. marta.

Pretresno veće je do sada više puta ukorilo tužioce zbog zakasnelog obelodanjivanja dokumenata

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karadžić traži pauzu do avgusta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2011

Optuženi Radovan Karadžić zatražio je danas od Haškog tribunala da mu suđenje bude prekinuto do avgusta, zato što mu je tužilaštvo tokom marta sa zakašnjenjem dostavilo oko 100.000 stranica dokumenata. Proces bivšem predsedniku Republike Srpske (RS), optuzenom za genocide nad nesrbima u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.