Karadžić traži novo suđenje pred Haškim tribunalom

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić traži novo suđenje pred Haškim tribunalom

Bivši predsednik RS Radovan Karadžić, koji je optužen za ratne zločine i genocid u BiH, zatražio je danas novo suđenje pred Haškim tribunalom i optužio tužilaštvo za kašnjenje u dostavljanju dokumentacije, saopštio je Haški tribunal.

Ima pravo da se na vreme upozna sa optužnicom  

"Radovan Karadžić traži da bude naloženo novo suđenje", piše u tom zahtevu u kome se ocenjuje da je "jedino rešenje da suđenje Karadžiću bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pravedno da ovog puta bude bolje organizovano".

 

Karadžić, koji je optužen za ratne zločine i genocid u BiH, navodi da mu tužilaštvo nije na vreme dostavljalo dokumenta i izjave svedoka.

 

"Karadžić je oštećen, jer je imao pravo da se od početka upozna sa optužnicom, a ne da se usput upoznaje" sa njenom sadržinom, piše u tom zahtevu u kome se navodi da je reč o "stotinama hiljada" stranica.

 

Suđenje Karadžiću koji je između ostalog optužen za genocid nad više od 7.000 Muslimana u Srebrenici, počelo je krajem oktobra 2009, ali je tužilaštvo prvog svedoka pred sudije izvelo tek sredinom aprila 2010. Izvođenje dokaza protiv Karadžića, tužioci su završili u maju 2012. godine.

 

Prvu optužnicu protiv Karadžića, Tribunal je podneo krajem jula 1995, ali je on ostao na slobodi do 21. jula 2008. kada su ga u Beogradu uhapsile vlasti Srbije i zatim izručile u Hag.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.