Kabaši zatražio prevremeno oslobađanje

Izvor: Glas javnosti, 21.Sep.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabaši zatražio prevremeno oslobađanje

HAG- Bivši pripadnik OVK Šefćet Kabaši zatražio je danas od Tribunala u Hagu da ga prevremeno oslobodi pošto izdrži dve trećine kazne od dva meseca zatvora zbog nepoštovanja suda.

U zahtevu, Kabašijev branilac Majkl Karnavas precizira da će dve trećine kazne Kabašiju isteći 25. septembra.

Tribunal je Kabašija osudio prošlog petka, nakon što je on, krajem avgusta, priznao krivicu za nepoštovanje suda koje je počinio 2007. kada je odbio da svedoči na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << suđenju nekadašnjem zapovedniku OVK Ramušu Haradinaju.

Nekoliko dana pre priznanja krivice, Kabaši je odbio da svedoči i na ponovljenom suđenju Haradinaju, zbog čega je Tribunal protiv njega pokrenuo još jedan postupak zbog nepoštovanja suda.

Odbrana je zahtev za prevremeno oslobađanje, između ostalog, utemeljila na tome što su u presudi, kao olakšavajuća okolnosti, navodi da "po medicinskoj dokumentaciji, Kabaši pati od posttraumatskog sindroma i što se to stanje pogoršava u zatvoru".

Kao prilog zahtevu, odbrana je priložila izveštaj lekara u sudskom pritvoru Paulusa Falkea u kojem piše: "Kada Kabaši čuje zveckanje ključeva stražara, on smesta reaguje simptomima izuzetnog stresa: drhtavicom, preznojavanjem, glavoboljom i nemirom, izazvanim njegovim ranijim zatvorskim iskustvom".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.