KANADSKI OFICIR SVEDOČI PROTIV KARADŽIĆA

Izvor: Kurir, 17.Okt.2010, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KANADSKI OFICIR SVEDOČI PROTIV KARADŽIĆA

HAG - Četiri suđenja optuženima za zločine tokom ratova u BiH i Hrvatskoj biće nastavljena iduće nedelje pred Haškim tribunalom.

HAG  - Četiri suđenja optuženima za zločine tokom ratova u BiH i Hrvatskoj biće nastavljena iduće nedelje pred Haškim tribunalom.

Tužioci će sutra pre podne izvesti svog novog svedoka u postupku protiv bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića. Kako je optužba najavila, to će   biti kanadski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << oficir Dejvid Frejzer (David Fraser) koji će svedočiti o artiljerijskim i snajperskim napadima na Sarajevo.

Karadžić je optužen za terorisanje civila u glavnom gradu BiH, kao i za genocid u Srebrenici i još osam bosanskih opština; progon nesrba širom BiH i uzimanje za taoce vojnika Unprofora između 1992. i 1995. godine.

U sredu, 20. oktobra sudije će novog svedoka optužbe saslušati i na suđenju bivšem načelniku Službe državne bezbednosti Srbije Jovici Stanišiću i njegovom pomoćniku Franku Simatoviću-Frenkiju.

Stanišić i Simatović optuženi su za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH 1991-95. godine. Dokazni postupak optužbe u toku je i na suđenju bivšim zvaničnicima policije RS Stojanu Župljaninu i Mići Stanišiću, optuženim za progon nesrba 1992. godine.

Haški tužioci sutra će nastaviti i izvođenje dokaza protiv penzionisanog generala Vojske Republike Srpske Zdravka Tolimira, optuženog za genocid u Srebrenici.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.