Još jedan šamar iz Haga

Izvor: BKTV News, 29.Nov.2012, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan šamar iz Haga

Mislim da se ne varam – naciji još bridi obraz od šamara koji nam je nedavno haški tribunal lupio oslobadjajućom presudom hrvatskim generalima – Gotovini i Markaču. A stigao je i novi. Sada nam i drugi obraz bridi od šamara koji nam je taj ništi sud opalio oslobadjajućom presudom Haradinaju.
I oba puta sa ponižavajućim i bezumnim objašnjenjem – „sud je ustanovio da je bilo zločina ali da optuženi nisu možda ni znali za njih“!
Kakvo podcenjivanje ne srpskog, već >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << svetskog javnog mnjenja.
Kakva sramota samoj pomisli da će neko verovati demokratskoj posvećenosti onih koji su samo u poseldnjih godinu dana rušili mir i prosperitet narod na severu afričkog kontineta, pod zavodljivim nazivom „arapsko poroleće“.
Umesto mirnog života – svuda ubijanja i protesti. U Egiptu i dalje ključa. U Libiji je čak i američki ambasador ubijen na sličan način kao i Gadafi. A u službi, koja se time intenzivno bavi, šef CIA ima problem sa „bračnim neverstvom“, zbog čega daje ostavku.
Umesto da se nadje makar neko dovoljno moralno i umno jak, poput nekadašnjeg Raelovog suda, i pita otvoreno – kome to smeta kako će Sirijci da organizuju svoju države, i ovo ratno žarište se širi! Dokle će američke i NATO snage da drže Avganistan pod okupacijom i kada će svet da shvati da je nafta, a ne Sadam, bio neodoljivi mamc da SAD istovari tone i tone bombi i raketa nad Irakom.
OK – što kažu mladi. Bilo je zločina, ali Hag nije uveren da je Haradinaj uopšte znao za njih. Vest koja je jutros onerspoložila Srbiju glasi: “Haški tribunal oslobodio bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja. Veće zaključilo da nije kriv ni po jednoj tački optužnice. Oslobođeni i Baljaj i Brahimaj. Naloženo je da se odmah svi puste na slobodu.’’
Veće sudija, koje su činili Džastis Bakone Moloto iz Južne Afrike, Barton Hol sa Bahama i belgijski sudija Gi Delova, ustanovili su da je bilo zločina u Jablanici ali da trojica optuženih bivših komandanata OVK, za njih nisu odgovorni. Veće je navelo da nije bilo dokaza ni da je Haradinaj znao za te zločine.
I sada je ozbiljno moralno, ljudsko i pravno pitanje -  za kojeg od osudjenih srpskih “krivaca” je dokazano da su lično činili zločine? Zašto se Srbima sudi po “komandnoj odgovornosti” ako se to ne čini Gotovini, Markaču i sada Haradinaju.
Dakle, sud zna, ali ne sme javno da kaže – pa oni nisu ni znali da komanduju, oni nisu ni imali čime da tuku topovima, raketama, tenkovima i puškama po srpskom stanovništvu, jer sve su to činili – eksperti “neke nepoznate strane države” i sa oružjem i municijom, opet – “nepoznatog stranog porekla”.
Srbiji danas ostaju samo dve stvari – da podnese zvaničnu predstavku i zatraži ne aprilsku, već vanrednu sednicu  Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se raspravljati o sudu u Hagu, o ljudima koji tamo dele nepravdu u ime dve ili pet svetski siledžijskih zemalja.
I da okupimo svu pravnu pamet sveta i osmislimo kome da tužimo Haški tgribunal  i  zahtevamo poništenje svih dosadašnjih presuda, izuzev onih u kojim je dokazano da je neko lično ubio makar pile, a ne živog čoveka. Jer, to je logika, intelektualna vrednost i pravna poduka koju nam je Hag ponudio presudom Haradinaju!
A dotle, ima li išta logičnije već da se u srpsko – albanskim razgovorima zatraži “tajm-aut”!
Mirko Stamenković
Tweet
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.