Jadranko Prlić ostatak kazne služiće u Velikoj Britaniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2019, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jadranko Prlić ostatak kazne služiće u Velikoj Britaniji

Haški osuđenik i bivši čelnik vlade tzv. Herceg-Bosne Jadranko Prlić, koji je osuđen na 25 godina zatvora, ostatak zatvorske kazne odslužiće u Velikoj Britaniji, saopšteno je danas iz Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MICT) u Hagu.

Odluku je potpisao sudija Teodor Meron, a podseća se da je Haški tribunal pre 15 godina postigao sporazum sa Velikom Britanijom o tome da haški osuđenici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izdržavaju zatvorske kazne u toj državi.

Naredni korak je da pravosudna institucija u Hagu zatraži od Velike Britanije dozvolu da Prlić služi zatvorsku kaznu u toj zemlji, a nakon pristanka biće preduzete sve pravne i tehničke mere da se Jadranko Prlić iz Holandije prebaci iza rešetaka britanskog zatvora, prenosi Klix.ba.

Prlić bi trebalo da kaznu izdržava u zatvoru na jednom od britanskih ostrva, a u opciji su Ajl of Vajt i Ajl of Men.

Do okončanja transfera Prlić će ostati u zatvorskoj jedinici u Hagu.

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u Hagu osudio je pravosnažno čelnike tzv. Herceg-Bosne na ukupno 111 godina zatvora.

Jadranko Prlić dobio je 25 godina zatvora, Bruno Stojić 20, kao i Slobodan Praljak koji je izvršio ubistvo tokom izricanja presude, te Milivoj Petković. Valentin Ćorić osuđen je na 16, a Berislav Pušić na 10 godina zatvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jadranko Prlić ostatak kazne služi u Velikoj Britaniji

Izvor: Mondo, 06.Apr.2019, 09:47

Haški osuđenik i bivši čelnik vlade tzv. Herceg-Bosne Jadranko Prlić, koji je osuđen na 25 godina zatvora, ostatak zatvorske kazne odslužiće u Velikoj Britaniji, saopšteno je iz Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove...Foto: MONDO/Marko Čavić..Odluku je potpisao sudija Teodor...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.