Izvor: MozzartSport.com, 26.Feb.2021, 13:02

Iza De Brujne i Kimih, ispred samo Mbape: Dirigent Tadić dominira Evropom

Erik ten Hag voli da ga poredi sa legendarnim Georgijem Hadžijem

Još jedna asistencija i još jedna pobeda Ajaksa. Upisao ih je 16 ove sezone Dušan Tadić, pride je dodao i 15 golova. U dvomeču protiv Lila je najpre zatresao mrežu Doga u Francuskoj, da bi hirurški preciznim centaršutom u revanšu spojio Dejvija Klasena sa golom i trasirao put Kopljanicima ka osmini finala Lige Evrope. Bila je to i 11. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << asistencija srpskog fudbalera na evrosceni od 2018. godine (kada je pojačao klub iz Amsterdama), veći broj završnih dodavanja u evrokupovima upisao je samo supertalentovani napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape (13).

Diriguje amsterdamskim orkestrom kapiten Tadić od kako je iz Sautemptona stigao na Johan Krojf Arene. Iako su mnogi smatrali da je pogrešio što je napustio Premijer ligu i potpisao za velikana holandskog fudbala, sada je kristalno jasno da je doneo najbolju moguću odluku. Njegov ples sa loptom melem je za oči svih ljubitelja fudbala, u Ajaksu je pronašao sredinu koja mu savršeno odgovara, nije mu dugo trebalo ni da zasluži traku, uloga desetke koju mu je trener Erik Ten Hag poverio obavlja maestralno. Sa pravom ga holandski stručnjak često poredi sa legendarnim Georgijem Hadžijem.

Mediji iz zemlje lala i vetrenjača su izračunali i da je srpski fudbaler u svakoj od pet odigranih sezona u Erediviziji uspeo da upiše dabl dabl učinak. Najpre je u dresu Tventea u sezoni 2012/13 zabeležio 12 golova i 15 asistencija, u istom klubu je već naredne popravio brojke (16 golova i 14 asistencija). Put ga je odveo u Premijer ligu, da bi se pre nešto manje od tri godine vratio u Holandiju i nastavio da dominira. Već u prvoj sezoni je ostavljao bez daha, igrao je možda i najbolji fudbal u karijeri, postigao čak 28 golova i upisao 13 završnih dodavanja. Minule je postigao 11 pogodaka uz 15 asistencija, a u tekućoj je učestvovao u 20 pogodaka Kopljanika u prvenstvu (po 10 golova i asistencija).

Na međunarodnoj sceni je posebno zapažen. Ples protiv Reala u četvrtfinalu Lige šampiona 2019. godine nagrađen je i desetkom od strane renomiranog Ekipa. Francuski list je kroz istoriju perfektnu ocenu davao samo desetorici igrača. Večerašnja asistencija bila mu je 11. u evrokupovima, koliko je od njegovog dolaska u Amsterdam uspeo da upiše i Anhel Di Marija iz Pari Sen Žeremena. Srbin i Argentinac u leđa gledaju samo Mbapeu, koji je zabeležio dva završna dodavanja više, dok su iza ostali jedan od najboljih vezista na planeti Kevin De Brujne (10) i velika uzdanica aktuelnog prvaka Evrope Jozua Kimih (9). Još jedan dokaz da Dušan Tadić spada u sam krem svetskog i evropskog fudbala.

Nije ni trener Ajaksa Ten Hag štedeo reči posle nove odlične partije bivšeg igrača Vojvodine.

"Dušan je vrhunski fudbaler. Statistika govori puno. Odlično se sa svojim stilom uklopio u Ajaksu. To mu omogućava da radi da radi sve ovo na terenu. Veliki kompliment za Dušana. Naporno radi za takve stvari, zajedno sa svojim saigračima. Ostali mogu da uče od njega", izjavio je šef struke holandskog šampiona.

????️????️????️????️????️????️????️????️????️????️????️#UEL #ajalil

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.