Izvor: Blic, 01.Avg.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I nakon Haga Hag

Ako zanemarimo one malobrojne a mrzovoljne što vole samo sebe, za ljubav je u životu i u politici neophodno najmanje dvoje. Stvar nije drugačija ni kad je u pitanju mržnja jer samo ljubomorni mrze bez razloga.

Da li je, dakle, naš svijet po prirodi ksenofobičan te kao takav ne podnosi strance? Ne bih rekao, a pogotovo ne ako ovlaš saberemo Kineze, Ruse, Indijce, Brazilce i ostale stanovnike nesvrstanih kontinenata, odnosno golemu većinu čovječanstva. Naravno, u interpretaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovih što gospodare svjetskom medijskom mašinom ta većina ne predstavlja tzv. međunarodnu zajednicu pod kojom oni vide i računaju samo ove milosrdne, kojima zakon leži u topuzu. Koji jesu malobrojni, ali su u većini.

U skladu s tim pravednim i humanim standardima (što jednoj strani omogućuju da decenijama nekažnjeno ubija civile, a drugoj da bude ubijena), očekuje se da se ponašamo razumno i odgovorno i da ne grizemo ruku koja nas hrani. Koga je moliti nije ga kuditi – kaže jedna slabašna poslovica, dok druga nejaka dodaje da kadija i tuži i sudi, a treća nemoćna da sila boga ne moli, a četvrta ... Kad bismo nanizali sve što se kroz stotine godina naučilo pod tuđom knutom i batinom, dobila bi se poveća zbirka ropskih mudrosti, odličnih za današnju i sutrašnju diplomatsku upotrebu.

Ne vidim stoga nikakve (ni parlamentarne ni ne daj bože vanparlamentarne) potrebe da se šut bode s rogatim niti da se durimo i ljutimo. Štaviše, predlažem da se i onaj specijalni telefon (na koji povremeno Bajden pozove) povuče iz upotrebe i da se nabavi novi na kojemu nema mikrofona, već rade samo slušalice. Na taj način ćemo izbjeći da nam se omakne koja grublja i nezgrapnija formulacija. Razumniji kadrovi brzo nauče da se Amerika (i kad je niko ne napada) brani u Bondstilu te se prema toj jedinoj realnosti jedino i ravnaju.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.