Hrvatska gluva i slepa za dokaze i argumente

Izvor: Beta, 18.Mar.2014, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska gluva i slepa za dokaze i argumente

HAG, 18. marta 2014. (Beta) - Glavni pravni zastupnik Srbije Saša Obradović ocenio je u utorak da je Hrvatska, u odgovoru na srpsku kontratužbu za genocid tokom operacije Oluja, bila "pomalo gluva" i "slepa" za dokaze i argumente.

"Mi smo danas imali jednog oponenta koji je bio pomalo gluv za argumente koje smo mi izneli prošle nedelje, naročito za činjenice, i pomalo slep za dokaze koje smo mi priložili uz naše pisane podneske", izjavio je Obradović posle zasedanja Medjunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << suda pravde u Hagu.

Hrvatska je u utorak tvrdila da je kontratužba Srbije bez osnova u činjenicama i pravu i da je Oluja bila legitimna vojna operacija, čiji je cilj bilo uspostavljanje teritorijalnog integriteta Hrvatske, a ne progon i uništavanje srpskog stanovništva Kninske krajine.

Po Obradovićevim rečima, zastupnici Hrvatske jesu izrazili žaljenje zbog žrtava u Oluji, ali su isto tako potvrdili da "danas postoje svega tri slučaja sudjenja za ratne zločine u Hrvatskoj".

"Danas je potvrdjeno da niko nikada nije osudjen za ubijanje u operaciji Oluja. O svemu smo danas slušali, a najmanje o ubijanjima koja su usledila tokom i po završetku operacije Oluja", kazao je Obradović.

On je kao nedokazanu i besramnu odbacio tvrdnju da su kolone srpskih izbeglica posle Oluje upadale u "nekakvu unakrsnu vatru", kojom je Hrvatska uzvratila na optužbu Srbije da su izbegličke kolone bile bezrazložno napadane.

"Grčevito hvatanje hrvatskog pravnog tima za praksu Haškog tribunala pokazatelj je da se oni više plaše toga da Srbija ne uspe sa svojom protivtužbom, nego što žele da uspe njihova tužba. Praksa Tribunala nije veoma u korist hrvatske tužbe, jer tamo niko nije ni optužen za genocid", zaključio je Obradović.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Obradović: Hrvatska gluva i slijepa za dokaze i argumente

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Mar.2014

HAG - Glavni pravni zastupnik Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Saša Obradović ocijenio je da je Hrvatska u današnjem odgovoru na srpsku kontratužbu za genocid tokom hrvatske vojne operacije "Oluja" 1995. godine bila "pomalo gluva i slijepa" za dokaze i argumente.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.