Izvor: Glas javnosti, 08.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hronika - ukratko...

Bez zajedničkog suđenja

BEOGRAD - Haški tribunal saopštio je juče da je odbačen zahtev nekadašnjeg funkcionera policije Republike Srpske Stojana Župljanina da mu bude suđeno zajedno sa bivšim predsednikom RS Radovanom Karadžićem. Župljanin je u decembru prošle godine zatražio objedinjavanje procesa, tvrdeći da se u najvećem delu optužnice protiv Karadžića i njega podudaraju, a taj zahtev podržao je bivši predsednik RS.

Međutim, sudsko veće >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Haškog tribunala smatra da je optužnica protiv Karadžića šira i da objedinjeni postupak ne bi bio pravedan i u interesu odbrane Župljanina, ali i bivšeg ministra unutrašnjih poslova RS Miće Stanišića, koji je optužen zajedno sa Župljaninom, a protivi se spajanju tih procesa. Uz to, bivši ministar unutrašnjih poslova RS već tri godine čeka na suđenje i zajedničkim postupkom bio bi oštećen, jer je proces protiv Karadžića tek na početku, navedeno je, pored ostalog, u saopštenju koje je potpisao predsednik sudskog veća, sudija O-Gon Kvon.

Oteli torbu sa 109.000 evra

NIKŠIĆ - Nikšićka policija, u saradnji sa kolegama iz drugih crnogorskih gradova, intenzivno traga za još nepoznatim razbojnicima koji su 5. januara, oko 9.40, blagajnici i pratiocima „Plus komerca“, ispred NLB banke, oteli torbu sa novogodišnjim pazarom od 109.000 evra, pišu podgoričke Vijesti.

 Dvojica razbojnika sa kapuljačom i šalom preko glave presreli su blagajnicu LJubicu Tomanović i njene pratioce iz firme „Nik sekjuriti“ Šćepana Nikčevića i Ranka Jovanovića koji su se, neposredno pre napada, na Trg slobode dovezli „golfom 2“. „Baci torbu, brzo“, naredio je jedan od napadača sa uperenim pištoljem i ispalio hitac u vazduh, nakon čega je tašna sa novcem ispala iz ruku šokirane blagajnice. Tokom otimačine, prema nezvaničnim informacijama, u vazduh je pucao i jedan od pratilaca, ali su napadači sa plenom otrčali niz Ulicu Novaka Ramova, pa crnim „golfom 3“, Bulevarom Vuka Mićunovića, prema Rastocima. Pljačka pazara jedne od vodećih trgovina i juče je bila tema broj jedan u gradu pod Trebjesom. Inspektori su obavili više informativnih razgovora sa „interesantnim“ osobama, dok je širi rejon grada i juče bio u policijskoj blokadi. Vlasnici trgovina su, po ko zna koji put, iz policije upozoreni da na vreme prijavljuju transport veće količine novca.

Danas nastavak suđenja Šešelju

HAG - Suđenje lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju biće danas nastavljeno pred Haškim tribunalom, posle praznične pauze u radu suda, javila je Beta. Šešelj je optužen za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-1993. Tužioci će nastaviti svoj dokazni postupak protiv Šešelja izvođenjem novog svedoka pred sudsko veće predsedavajućeg Žan-Kloda Antonetija.

Opljačkala  radnju

PODGORICA - Podgoričanka Marija Vujanović (22) uhapšena je zbog sumnje da je 5. januara oko 21 čas opljačkala prodavnicu na Starom aerodromu. Osumnjičena je pred zatvaranje prodavnice ušla i zapretila radnici da joj preda novac od dnevnog pazara. Nakon pretnji, ona je odgurnula radnicu i otvorila kasu iz koje je uzela nešto manje od 200 evra. Kada se dočepala novca, Vujanovićeva je pobegla iz prodavnice, međutim, brzo je uhapšena u tom podgoričkom naselju.

Ugušio se starac

BUDVA - Stanko Pejović (78) iz Grblja kod Budve ugušio se u požaru juče rano ujutru, u svojoj kući u selu Glavatske kućice. Beživotno telo starca pronašla je u predsoblju kuće Slađana Milivojević (45) iz Budve, koja ga je povremeno obilazila i hranila. Kada je zakoračila u predsoblje, videla je beživotno telo Pejovića na podu, pokušala je da pruži prvu pomoć starcu, ali on nije pokazivao znake života. Pejović je kobnog jutra upalio kvarcnu grejalicu u dnevnoj sobi i otišao u kupatilo.U međuvremenu, došlo je do kratkog spoja, što je izazvalo požar, gust dim se proširio celom kućom, a za Pejovića je bio smrtonosan otrovni ugljen-monoksid.

Uhapšen razbojnik

NIŠ- Aleksandar Krstić (28) iz Niša, uhapšen i priveden istražnom sudiji zbog sumnje da je izvršio krivično delo razbojništva, a određen mu je jednomesečni pritvor. Krstić je u večernjim satima 30. decembra u Ulici Knjaževačkoj od radnika trafike „Miloščić“ uz pretnju pištoljem oduzeo novac od pazara u iznosu od 1.900 dinara. Nakon saslušanja sudija mu je odredio jednomesečni pritvor.

Policajci izmislili saobraćajni udes

ČAČAK-Čačanska policija podnela je krivične prijave protiv trojice saobraćajnih policajaca zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno sumnje da su izmislili saobraćajni udes, potvrđeno je agenciji Beta u policiji. Opštinski sud u Čačku pokrenuo je istragu protiv policajaca Nenada M. i Miloja S, kao i njihovog pretpostavljenog, pomoćnika komandira Dalibora K. Nenad M. i Miloje S. se terete da su 7. oktobra 2008. godine sačinili lažan i neistinit zapisnik o obavljenom uviđaju nepostojeće saobraćajne nezgode koja se navodno dogodila te noći u Ovčar banji. Prema lažnom zapisniku u toj nesreći je vozilo BMNJ užičke registracije, kojim je upravljao M. S., sletelo sa kolovoza i udarilo u stenu pored puta pri čemu je navodno nastala materijalna šteta, dok vozač nije povređen. Vozač BMNJ-a je posle toga, na osnovu kasko polise, naplatio štetu od 462.950 dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.