Holandija stopira ulaske u Šengen

Izvor: B92, 16.Sep.2011, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija stopira ulaske u Šengen

Hag -- Holandija se i dalje protivi ulasku Rumunije i Bugarske u Šengen zonu, izjavila je portparolka holandskog ministra za imigraciju.

"Vlada je donela odluku da Holandija nastavi da se suprotstavlja ulasku Rumunije i Bugarske" (u Šengen ) rekla je Elena de Boer.

Ona je naglasila da holandska vlada ne podržava ni delimični ulazak Rumanije u Bugarske u Šengen zonu.

"Mi ćemo na sledećem sastanku (ministara unutrašnjih poslova zemalja EU) glasati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv", rekla je de Boer.

Sastanak ministara zemalja EU treba da se u Briselu održi sledećeg četvrtka.

Sofija i Bugarska žele da u Šengen zonu uđu pre kraja ove godine, što će biti moguće ukoliko u Briselu za to pozitivno glasa svih 26 zemalja članica EU.

Francuska, Nemačka i Holandija su se pre nekoiko meseci suprotstavile ulasku Rumunije i Bugarske u zonu Šengen i od tih zemalja zatražile pojačanu borbu protiv korupcije.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Klod Gean je u junu govorio o mogućnosti ulaska u Šengen iz dva puta, što bi podrazumevalo otvaranje prvo vazdušnih, a posle toga i kopnenih granica.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.