Haški tribunal: Obustavljen postupak protiv Hadžića

Izvor: RTS, 22.Jul.2016, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški tribunal: Obustavljen postupak protiv Hadžića

Pretresno veće Haškog tribunala obustavilo je postupak protiv bivšeg predsednika Republike Srpske Krajine Gorana Hadžića, koji je umro 12. jula ove godine. Hadžiću se sudilo za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine.
U optužnici protiv njega navodi se da je učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu, koji je imao za cilj trajno prisilno uklanjanje većine hrvatskog i drugog nesrpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stanovništva sa velikog dela Hrvatske, kako bi to područje postalo delom države pod dominacijom Srba.

Hadžiću je 13. aprila 2015. godine odobreno privremeno puštanje na slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja.
Hadžić je umro prošlog utorka, tokom privremenog boravka na slobodi, s prebivalištem u Novom Sadu, u Srbiji, navodi se u saopštenju Tribunala.
Prvobitna optužnica protiv Hadžića podignuta je u maju 2004. godine, a on je uhapšen 20. jula 2011. godine.
Hadžić se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice, a suđenje mu je počelo 16. oktobra 2012. godine.
Pogledaj vesti o: Hag,   Goran Hadžić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Postupak protiv Gorana Hadžića obustavljen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2016

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju saopštio je da je Pretresno veće danas obustavilo postupak protiv Gorana Hadžića, bivšeg predsednika samoproglašene Republike Srpske Krajine u Hrvatskoj, koji je umro 12. jula u Novom Sadu...Hadžiću se u Hagu sudilo za zločine protiv čovečnosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.