Izvor: Danas, 03.Avg.2010, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški sud podržao američke interese

U reagovanju na odluku Međunarodnog suda pravde, kod nas i u svetu, zaboravlja se ili se prećutkuje uticaj Amerike da zaštiti svoje dugoročne strateške interese, dakle, političke i vojne, pre svega, što su imali u vidu devetorica sudija iz zemalja koje su priznale jednostranu secesiju Kosova. Podsetiću da su naši mediji, posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, objavili izjavu - komentar Danijela Frida, pomoćnika gospođe Kondolize Rajs, državne sekretarke SAD, u kome se kaže: „Ne damo Rusima u naše dvorište.“ Nažalost, to dvorište je deo Srbije, tj. Kosovo, na kome američka vojna sila hitno instalira tri vojne baze - „Bondstil“ i dve manje, koje su u međuvremenu rasformirane.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Tači: Novi pregovori neizvodljivi

Izvor: Blic, 03.Avg.2010

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da je ideja vlasti Srbije o novim pregovorima o statusu Kosova "potpuno neizvodljiva", tvrdeći da je Kosovo "već sto odsto nezavisno". .."Kosovo je nezavisno i suvereno sto odsto. Priznato je od strane najmoćnijih zemalja sveta, deo je Svetske banke i MMF-a....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.