Izvor: Southeast European Times, 19.Jun.2009, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški sud odbio da ukine optužnicu protiv Karadžiča

19/06/2009

HAG, Holandija -- Haško tužilaštvo odbacilo je u četvrtak (18. juna) zahtev bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića da se ukinu sve optužbe protiv njega, na osnovu dogovora o imunitetu koji je, prema njegovim tvrdnjama, postigao pre više godina sa američkim diplomatom Ričardom Holbrkom. "Čak i ako taj navodni sporazum postoji [a tužilaštvo ne veruje u njegovo postojanje], ne bi bio pravno obavezujući pred sudom", saopštilo je tužilaštvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << U svom zahtevu od 25. maja, Karadžić je tvrdio da bi, na osnovu tog "dogovora", tužilaštvo trebalo da odustane od optužbi protiv njega.

U drugim vestima u četvrtak, Veće za ratne zločine okružnog suda u Beogradu osudilo je četvoricu članova paravojne grupe Škorpioni na ukupno 75 godina zatvora zbog zločina počinjenih u Podujevu, na Kosovu, u martu 2004. Prema navodima iz optužnice, Škorpioni su ubili 14 albanskih civila, među kojima su bili žene i deca. Suđenje počelo u septembru 2008. (AFP, Beta, Tanjug, B92 - 18/06/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.