Haški sud ne dozvoljava da lekari pregledaju Stojana Župljanina

Izvor: Vostok.rs, 24.Nov.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški sud ne dozvoljava da lekari pregledaju Stojana Župljanina

Mladen Župljanin, sin Stojana Župljanina bivšeg načelnika Centra službe bezbednosti u Banjaluci, rekao je da Haški sud, iako je istekao predviđeni rok, još nije dao pisanu dozvolu da lekari iz Republike Srpske pregledaju njegovog oca koji se nalazi u Ševeningenu.

"Rok za ovu dozvolu istekao je 13. novembra, ali se to nije desilo vjerovatno zbog toga što su ranije u Haškom tribunalu zabranili posjete ljekara svim pritvorenicima u Sheveningenu", rekao je Mladen.

Župljanin je ranije rekao da je zdravstveno stanje njegovog oca, koji je u septembru imao dva moždana udara, i dalje nepromenjeno.

"Otok sa desnog oka gde ga je udario moždani udar je spao i može da vidi, ali je zdravstveno stanje i dalje nepromenjeno, niti je gore, niti se popravlja", kaže Mladen.

Banjalučki neurolozi Vlado Đajić i Siniša Miljković trebalo je do 13. novembra da otputuju u Sheveningen i pregledaju Stojana Župljanina.

Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.