Haradinaj ne ide kući za praznike

Izvor: B92, 08.Dec.2010, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj ne ide kući za praznike

Hag -- Haški sud je odbio zahtev bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da bude pušten iz pritvora tokom predstojećih praznika, piše prištinska štampa.

Prema pisanju prištinske štampe, Haradinaj, inače optužen za ratne zločine, neće se naći na privremenoj slobodi na kraju godine.

Tužilaštvo tribunala je ranije saopštilo da ima problema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ubedi svedoke da na ponovljenom suđenju u januaru i februaru daju iskaze protiv Haradinaja, koji je bio komandant Oslobodilačke vojske Kosova.

Zbog toga bi puštanje na slobodu Haradinaja doprinelo novoj zabrinutosti svedoka i moglo bi uticati da se ne pojave pred Haškim sudom, saopštilo je Tužilaštvo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niko neće da svedoči protiv Haradinaja

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2010

Haški tribunal smatra da bi integritet i verodostojnost ponovljenog suđenja Ramušu Haradinaju mogli da budu ugroženi zbog "atmosfere zastrašivanja svedoka" na Kosovu i Metohiji. Prema dokumentima Tužilaštva Hag ima problema da ubedi svedoke da svedoče protiv Haradinaja...Tužilaštvo tribunala...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.