Izvor: Nezavisne Novine, 13.Nov.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag zabranio Mladiću posjete ljekara jer su "štetne po njegovo zdravlje"

Sekretar Haškog tribunala obavijestio je odbranu generala Ratka Mladića da su mu zabranjene posjete ljekara, rekao je Tanjugu Mladićev sin Darko.

"Sekretar Tribunala nas je usmeno obavestio da je glavni lekar u pritvorskoj jedinici Pol Falke zabranio posete lekara Mladiću jer bi one bile štetne po njegovo zdravlje", precizirao je Mladićev sin.

On smatra da je to mimo svih pravila samog Tribunala i dodao da odbrana još nije dobila pismeno obrazloženje takve >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << odluke.

Advokati Ratka Mladića prošle nedjelje su tražili od Tribunala da pokrene postupak protiv Falkea za nepoštovanje suda, tvrdeći da opstruira posjete srpskih ljekara Mladiću u pritvorskoj jedinici.

Odbrana Mladića smatra da je njegovo zdravstveno stanje jako loše jer je pretrpio više moždanih udara, ali da to ljekari Tribunala kriju.

Izricanje prvostepene presude Mladiću zakazano je za 22. novembar.
Pogledaj vesti o: Hag,   Ratko Mladić

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.