Hag utvrđuje kako se Ratko Mladić uključio u TV program

Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2018, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag utvrđuje kako se Ratko Mladić uključio u TV program

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu razmatra kako je došlo do toga da se Ratko Mladić, nekadašnji ratni lider vojske bosanskih Srba, osuđenik za ratne zločine u prvom stepenu, putem telefona uživo uključi u program TV Hepi u Srbiji, piše u odgovoru Mehanizma na upit Radija Slobodna Evropa (RSE).

"U skladu sa važećim pravilima o pritovu i propisima o nadzoru komunikacije sa Mehanizmom, svi pritvorenici imaju pravo da komuniciraju sa članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << svoje prodice. Međutim, bilo koji kontakt sa medijima koji koriste komunikacione kapacitet u pritvorskoj jedinici Ujedinjenih nacija mora unapred da odobri sektor, u skladu sa Pravilnikom o pritvoru. Kako pritvorenicima nije dozvoljeno da razgovaraju sa medijima bez prethodnog odobrenja sekretara, ova kancelarija trenutno razmatra da li je došlo do kršenja pravila pritovora u vezi sa obaveštavanjem pritvorenika", naveli su iz Mehanizma za RSE.

Ratko Mladić uključio se u petak u jutarnji program televizije sa nacionalnom frekvencijom u Srbiji. Na telefon ga je pozvao njegov sin Darko Mladić, koji je takođe bio u studiju.

Mladić je pred Haškim tribunalom prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu zatvora po 10 od 11 tačaka optužnice.

On je oslobođen optužbi za genocid u šest opština, ali je osuđen za genocid u Srebrenici, progon, istrebljenje, zločin protiv čovečnosti, ubistvo, nehumano delo prisilnog premeštanja, deportaciju, terorisanje i protivpravne napade na civile, uzimanje talaca.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hag POKREĆE ISTRAGU nakon što se Ratko Mladić javio u televizijsku emisiju

Izvor: Blic, 16.Nov.2018

Mehanizam u Hagu pokrenuo je danas istragu zbog toga što se ratni osuđenik Rato Mladić, koji služi doživotnu kaznu u zatvoru u Hagu, jutros javio telefonom u emisiju na televiziji "Hepi".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.