Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2012, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški tribunal traži novu lekarsku ekspertizu za Šešelja

HAG -

Tribunal u Hagu zatražio je danas da se izvrši nova lekarska ekspertiza zdravstvenog stanja Vojislava Šeselja.

Prvostepeno veće Haškog tribunala naložilo je Sekretarijatu suda da imenuje odbor od tri lekara koji treba da u najkraćem roku, najkasnije za 30 dana počev od danas, podnesu izveštaj o proceni zdravstvene sposobnosti Vojislava Šešelja da boravi u pritvorskoj jedinici, saopštio je Tribunal u Hagu.

U saopštenju se podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je Sudsko veće 12. marta već naložilo lekarsku ekspertizu Šešeljevog zdravstvenog stanja, kada je pozvalo optuženog da sarađuje tako što će lekarskom odboru, koji Sekretarijat imenuje, dozvoliti da ga pregleda i omogućiti mu uvid u svoj zdravstveni dosije, ali da je Šešelj odbio saradnju.

Sudsko veće je i dalje krajnje zabrinuto zbog zdravstvenog stanja optuženog i smatra da je, uprkos njegovom odbijanju saradnje, u interesu pravde i zdravstvenog stanja samog optuženog da omogući lekarskom odboru da sprovede nalog, navodi se u tekstu.

Sud je danas naložio Sekretarijatu da omogući tročlanom lekarskom odboru da poseti pritvorsku jedinicu kako bi lekari mogli da procene zdravstvenu sposobnost Šešelja da boravi u pritvoru.

Sekretarijatu je danas naloženo i da konsultuje šefa lekarske službe pritvorske jedinice o zdravstvenom stanju optuženog i o mogućnosti da je njegovo fizičko stanje promenjeno, ili bi moglo da bude promenjeno, usled uslova pritvora, i da to mišljenje prosledi tročlanom lekarskom odboru.

Prema nalogu Tribunala, Sekretarijat, takođe, treba da konsultuje šefa lekarske službe u vezi sa mogućnošću da tročlani lekarski odbor dobije na uvid zdravstveni dosije optuženog.

Sudsko veće od Sekretarijata takođe traži da lekarskom odboru dostavi javni izveštaj četiri srpska lekara o Šešeljevom zdravstvenom stanju od 10. februara ove godine, kao i sva dokumenta koja bi tročlani lekarski odbor smatrao neophodnim za sačinjavanje svog izveštaja.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova lekarska ekspertiza za Šešelja

Izvor: B92, 05.Apr.2012

Hag -- Tribunal u Hagu zatražio je danas da se izvrši nova lekarska ekspertiza zdravstvenog stanja Vojislava Šeselja...Prvostepeno veće Haškog tribunala naložilo je Sekretarijatu suda da imenuje odbor od tri lekara koji treba da u najkraćem roku, najkasnije za 30 dana počev od danas, podnesu...

Nastavak na B92...

Haški tribunal zatražio novu ljekarsku ekspertizu Šešeljevog zdravlja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Apr.2012

Tribunal u Hagu zatražio je danas da se izvrši nova ljekarska ekspertiza zdravstvenog stanja Vojislava Šešelja. Prvostepeno vijeće Haškog tribunala naložilo je Sekretarijatu suda da imenuje odbor od tri ljekara koji treba da u najkraćem roku, najkasnije za 30 dana počev od danas, podnesu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.