Hag prihvatio zahtev Karadžića da sporazum s Holbrukom uvaži kao olakšavajuća okolnost

Izvor: Press, 26.Feb.2014, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag prihvatio zahtev Karadžića da sporazum s Holbrukom uvaži kao olakšavajuća okolnost

Bivši predsednik Republike Srpske je tokom pretpretresnog postupka pokušao da ospori jurisdikciju Tribunala da mu sudi, pozivajući se na sporazum koji je navodno bio sklopio s Holbrukom, ali sud je taj zahtev odbacio uz obrazloženje da takav sporazum, čak i da je zaista sklopljen, nije obavezujući za Tribunal.

Karadžić je potom prošle godine zatražio da, u slučaju da bude proglašen krivim, prilikom izricanja presude sudsko veće uzme u obzir kao olakšavajuću okolnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << taj sporazum, kao i dobro ponašanje optuženog tokom boravka u pritvoru.

Karadžić je pred Tribunalom optužen za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Uhapšen je 21. jula 2008. godine, a prilikom prvog pojavljivanja pred sudom izjasnio se da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

Suđenje mu je počelo 26. oktobra 2009. godine.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.