Hag odbio puštanje Karadžića na privremenu slobodu

Izvor: RTS, 31.Maj.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag odbio puštanje Karadžića na privremenu slobodu

Sud u Hagu odbio je zahtev bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića da bude pušten na privremenu slobodu kako bi prisustvovao četrdesetodnevnom pomenu svom mlađem bratu, preneli su mediji u regionu.
Teodor Meron, predsednik Mehanizma za međunarodne tribunale, institucije osnovane da završi rad Haškog tribunala, odbio je Karadžićev zahtev da bude pušten na privremenu slobodu, ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da za to nisu ispunjeni uslovi, prenela je N1 Sarajevo.

Haški tribunal je 24. marta osudio Karadžića na 40 godina zatvora, pošto ga je Sudsko veće proglasilo krivim za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici, zločine u Sarajevu, uzimanje talaca i brojne ratne zločine u sedam bosanskih opština.
Karadžić je, nakon višegodišnjeg bekstva i skrivanja pod lažnim identitetom "doktora Dabića", uhapšen 18. jula 2008. godine, i nedelju dana kasnije iz Beograda je izručen Tribunalu u Hagu.
Suđenje mu je počelo u oktobru 2009. godine, a završeno je 2014. Tokom suđenja zvanično se branio sam – bez advokata, ali uz pomoć stručnog pravnog tima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.