Hag objavio presudu Mladiću na 2.527 strana

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2017, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag objavio presudu Mladiću na 2.527 strana

Haški tribunal objavio je prvostepenu presudu generalu i ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću koja sadrži 2.527 strana.

General Mladić osuđen je 22. novembra na doživotni zatvor, nakon što je proglašen je krivim po svim tačkama optužnice, osim prve koja se odnosila na genocid u šest opština u BiH.

Mladić je proglašen krivim za genocid u Srebrenici, kao i za zločine protiv čovečnosti širom BiH, kršenje običaja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rata, opsadu Sarajeva i druge zločine.

U presudi je navedena uloga Vojske Republike Srpske i policijskih struktura, ali i opisani zločini počinjeni tokom proteklog rata u Banjaluci, Bijeljini, Foči, Ilidži, Kalinoviku, Ključu, Kotor Varoši, Novom Gradu, Palama, Prijedoru, Rogatici, Sanskom Mostu, Sokocu i Vlasenici, prenose beogradski mediji.

Poseban deo presude odnosi se na opsadu Sarajeva i uzimanje talaca vojnika UNPROFOR-a, kao i na Srebrenicu. Odbrana generala Mladić najavila je žalbu na prvostepenu presudu, kojom će se baviti Mehanizam za međunarodne tribunale.
Pogledaj vesti o: Hag,   Ratko Mladić

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.