Hag ni posle 18 meseci ne zna šta je Šešelju

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2010, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag ni posle 18 meseci ne zna šta je Šešelju

U Haškom tribunalu za 1. decembar zakazana je statusna konferencija u predmetu za ratne zločine protiv predsednik Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koji i dalje ima zdravstvene smetnje na srcu, izjavio je danas šef pravnog tima za odbranu lidera radikala Zoran Krasić.

Šešelj ima aritmiju i tahikardiju i čak ni mesec danas posle hirurškog zahvata koji je obavljen na njegovom srcu nije dobio izveštaj o toj operaciji, rekao je Krasić na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pod sloganom "Zaustavite ubijanje Šešelja".

Sekretarijat Haškog tribunala je priznao da je dobio taj izveštaj i da EKG u pritvorskoj jedinici prilikom operacije nije radio, istakao je Krasić. On je upitao kako je moguće da za godinu i po dana nije utvrđen uzrok zdravstvenih smetnji Šešelja, podsetivši da je formirana međunarodna komisija koja bi trebala da to ustanovi.

Krasić je najavio da će 6. decembra na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija biti reči o radu Haškog tribunala i o suđenju Šešelju i da će Srpska radikalna stranka nastaviti da održava mitinge širom Srbije i da će organizovani 10. decemra veliki miting u Zrenjaninu.

On je istakao da bi u predmetu za ratne zločine protiv Šešelja trebalo da se pojavi još jedan svedok suda i da je moguće da u decembru bude održana i statusna konferencija u predmetu protiv lidera radikala za nepoštovanje suda.

''Nije isključeno da se taj svedok pojavi do 20. decembra kada bi počela pauza koja bi trajalo do pravoslavnog Božića'', rekao je Krasić podsetivši da je potrebno da se reši i pitanje dnevnika haškog optuženika Ratna Mladića.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 93. godine. Šešelj je 21. januara 2009. dodatno optužen za nepoštovanje tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri sedoka čiji je identitet po nalogu pretresnog veća bio zaštićeg od javnosti.

Šešelj je 24. jula 2009. godine osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i ta kazna mu je potvrđena 19. maja 2010. godine. 4. februara 2010. Šešelj je po drugi put optužen zbog podataka o 11 zaštićenih svedoka. Šešelj se dobrovoljno predao haškom tribunalu februara 2003. godine, a suđenje mu nje počelo novembra 2007. godine.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.