Hag: Svedočila Mladićeva supruga

Izvor: Akter, 12.Avg.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag: Svedočila Mladićeva supruga

Na suđenju u Hagu ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, koji je optužen za genocid u Srebrenici, odbrana je danas kao svedoka izvela njegovu suprugu Bosiljku

Njena kratka pisana izjava odnosi se na alibi, odnosno na Mladićev boravak u Beogradu u vreme masovnih ubistava u Srebrenici, od večeri 14. do jutra 17. jula 1995. godine.

Prema toj izjavi, Mladić je odmah po dolasku otišao na sastanke, a idućeg dana se sastao sa predsednikom Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Slobodanom Miloševićem i stranim diplomatama.

Narednog dana, 16. jula, bio je kum na jednoj svadbi, nakon čega je posetio Vojnomedicinsku akademiju, gde se sastao sa više ljudi i obavio telefonski razgovor sa Glavnim štabom, tokom kojeg, prema iskazu supruge, nije izdavao nikakva naređenja.

Obrana Mladića zasniva se na tvrdnji da tokom boravka u Beogradu on nije imao na raspolaganju nikakva sredstva za komunikacije, pa nije izdavao naređenja potčinjenima, prenosi Radio Slobodna Evropa.
Pogledaj vesti o: Hag,   Ratko Mladić

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladićeva supruga svedočila u Hagu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2015

Na suđenju u Hagu ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, koji je optužen za genocid u Srebrenici, odbrana je danas kao svedoka izvela njegovu suprugu Bosiljku...Njena kratka pisana izjava odnosi se na alibi, odnosno na Mladićev boravak u Beogradu u vreme masovnih ubistava u Srebrenici,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.