Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 11:11

HAG U PLAMENU, SVE GORI: Grupe napale policiju ciglama, suzavci lete na sve strane! Jezive scene sa ulica (VIDEO)

Ratno stanje u Holandiji.

Nasilni neredi izbili su večeras na ulicama Haga, u Holandiji, nakon što su sukobile pristalica i protivnici eritrejskog režima, dok je situacija brzo eskalirala.

Desetine ljudi snimljeno je kako okružuju konferencijsku salu Opere duž Fruitvega u Holandiji, dok je više policijskih kombija dolazilo na lice mesta večeras. Na zgradi je bilo nekoliko razbijenih prozora, a gorela su parkirana vozila.

Massive Unruhen in #DenHaag (Niederlande).
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Migranten eskalieren komplett. pic.twitter.com/PcIPQtDQZZ

— Heimatgefühl (@HeimatliebeDE) February 17, 2024

Izbila je tuča između dve grupe, dok tamošnji mediji prenose da je do sukoba došlo nakon što je provladina grupa imala sastanak u Opera Hall Centru, prilikom čega su se ispred zgrade okupili protivnici.

Tokom nereda gađana su i vatrogasna vozila. Portparol vatrogasne brigade rekao je da su oštećena ogledala i stakla na tri vozila.

Portparol je dodao da su zapaljena i dva policijska vozila i turistički autobus. Ti požari su pod kontrolom, kaže on. Prema njegovim rečima, požar u Opera Hall Centru ugašen je iznutra.

- Ozbiljno je izmaklo kontroli - rekao je portparol haške opštine Robin Midel.

Compleet gekkenhuis bij rellen in #DenHaag. Er wordt traangas ingezet. Blijf weg uit omgeving #Fruitweg! pic.twitter.com/Yh8Z9z2tEx

— Sebastiaan Barel (@fotograafLdmVbg) February 17, 2024

Policajci obučeni u opremu za borbu protiv nereda zabarikadirali su ulaz u zgradu i izborili se sa požarom koji je izbio unutra. Uklonili su nešto što je izgledalo kao kanister goriva sa imanja. Mladi su bili obučeni u jakne sa kapuljačama, a neki su pokrivali lica šalovima i balaklavama.

Holandski novinar Oven O'Brajen podelio je snimak na svojoj X (Tviter) platformi.

- Izgrednici upadaju kroz ulaz u Operu. Prozori su polomljeni i pokušavaju se ući. Vatrogasna ekipa je takođe ponovo otišla i ne može da ugasi požar - napisao je.

Zalencentrum #Opera heeft forse schade en op straat is nu te zien hoe groot de ravage is als gevolg van rellen in #DenHaag. Onderstaande video geeft u een goed beeld. #rellen pic.twitter.com/4mzaMELPaZ

— Owen (@_owenobrien_) February 17, 2024

Jan van Zanen, gradonačelnik Haga, ovlastio je policiju da koristi suzavac, saopštio je portparol . Gradonačelnik je takođe izdao hitnu naredbu za područje oko Fruitvega.

Bizarre beelden uit Den Haag. Steun aan alle collega's die bezig zijn de situatie onder controle te krijgen. https://t.co/RI2GEu0VnW

— Politie Nederland (@Politie) February 17, 2024

Izvor: Srbija Danas/Blic
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.