HAG TVRDI: Nismo tražili Šešelja

Izvor: Press, 01.Sep.2017, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAG TVRDI: Nismo tražili Šešelja

Prema proceduri, optuženik je u obavezi da prisustvuje izricanju presude pred Tribunalom.
Foto: Tanjug/AP
Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove koje razmatra žalbu u slučaju protiv Vojislava Šešelja još nije zakazalo datum izricanja presude i nikakav nalog u vezi s tim nije izdat niti uručen Šešelju, pišu "Večernje novosti". Ovo je tom beogradskom dnevniku potvrđeno u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << četvrtak u Hagu u odgovoru povodom medijskih navoda da je izricanje pravosnažne presude lideru radikala zakazano za februar 2018. godine.
Šešelj je potvrdio da nije dobio nikakav poziv da dođe u Hag i prisustvuje izricanju nove presude nakon uložene žalbe Tužilaštva.
- Ništa nisam dobio i ne verujem da mi je Tribunal nešto i poslao. Od njih nikakve pozive nisam dobio poslednjih godinu i po - rekao je Šešelj "Novostima".
I za "Politiku" Šešelj potvrđuje da mu nije stigao nikakav poziv Haškog tribunala, sa zahtevom da se tamo pojavi početkom 2018. godine.
- Nije nemoguće da će me pozvati 12. februara, ali ja tu informaciju, bar za sada nemam. Logično bi bilo da su bar prvo meni dostavili poziv, a ne da takva informacija prvo bude objavljena na društvenim mrežama i u nekim tabloidima - kaže Šešelj.
Lider SRS kaže da je do sada bila praksa da ga prvo pozovu telefonom da ga pitaju kada mogu da dođu, pa bi posle toga doneli sudski poziv. On za "Politiku" kaže i da mu "ne pada napamet" da se dobrovoljno vrati u Haški tribunal na izricanje presude po žalbi.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.